Ingredience: | |
polenta | 1 hrníček |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
šunka | dle potřeby |
sýr | dle potřeby |
listový špenát | dle potřeby |
vejce | 2 ks |
česnek | dle chuti |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Není na světě většího pizzomila, než je můj manžel, proto když jsem na internetu objevila tuto inspiraci, rozhodla jsem se, že si její realizaci rozhodně nemohu nechat ujít. O pizzu jako takovou se samozřejmě nejedná, a kdo by ji v tomto receptu hledal i chuťově, nejspíš nebude příliš spokojen, ale kdo má polentu rád a snaží se stravovat zdravějším způsobem, pro toho bude tento nápad zajímavou alternativou.
Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Vody můžeme dát raději o trošku méně, aby byla kaše opravdu hustá a dobře držela. Poté ji rozetřeme na pečící papír, potřeme zakysanou smetanou (nebo rajčatovým základem) a poklademe ingrediencemi, které máme na pizze rádi. Já jsem zvolila šunku, sýr, listový špenát (do nějž jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a pepř) a vejce. Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny.
Podrobné info: