Pažitka
Název:

Polentové noky s gorgonzolou a slaninou


Polentové noky s gorgonzolou a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
instantní polenta250 g
gorgonzla150 g
mléko100 ml
farmářská slanina dle potřeby
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dostala jsem chuť na sýrovou omáčku. Většinou si k ní vařím těstoviny, ale dneska jsem trošku zaexperimentovala a připravila si domácí polentové noky. A protože jsem měla doma i farmářskou slaninku z prodejny Náš Grunt, kombinace byla jasná. 

Často se mě ptáte, do jakých obchůdků chodím nakupovat suroviny, ze kterých vařím. A právě prodejna s farmářskými potravinami Náš Grunt je jedna z nich. Mají obrovský výběr poctivých uzenin, kvalitního masa, jogurtů a sýrů. Najdete u nich vejce z volných výběhů, zeleninu a ovoce z místních sadů, víno, med a mnoho dalšího. A protože mám ráda kvalitní suroviny, určitě se s jejich výrobky na mém blogu ještě setkáte.

Polentu uvaříme podle návodu v osolené vodě a necháme ji na chvilku vychladnout. Z vychladlé polenty tvoříme rukou nebo lžičkou malé noky. Noky pak vhodíme na pánev a na lžíci oleje je opečeme dozlatova. Mezitím si v hrnci rozehřejeme mléko, přidáme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Hotovou omáčkou pak přelijeme noky, posypeme opečenou slaninkou a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno