Pažitka
Název:

Polentový koláč s rajčaty, mozzarellou a bazalkou

vegetariánský recept


Polentový koláč s rajčaty, mozzarellou a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
vývar300 ml
instantní polenta100 g
vejce1 ks
bazalka a oregano hrst
rajčata3 ks
mozzarella1 balení
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bazalka na ozdobení
Postup přípravy:

Pokud jde o polentu tak je to u nás v rodině půl na půl. Polovina rodiny ji má ráda a polovina ji prostě nemusí. Zkusila jsem ji tedy využít trochu jinak, a to ve formě základu slaného koláče. Výsledek byl pro mě uspokojivý, protože ji druhá polovina rodiny tedy vzala na milost. Na koláč si pak může každý dát, co má rád u nás je to jednoznačně kombinace rajčat, mozzarelly a bazalky.

Vývar si nalijeme do hrnce a zahřejeme do varu. Poté do něj vsypeme polentu a vaříme cca 2 minuty. Polentu osolíme, opepříme a zamícháme do ní nasekanou bazalku a oregáno. Nakonec vmícháme vejce. Koláčovou formu si vyložíme pečícím papírem a polentovou směs do ní nalijeme. Na polentovou směs pak poklademe na kolečka nakrájená rajčata a mozzarellu a navrch posypeme bazalkou.

Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut. Poté necháme vychladnout a nakrájíme. Můžeme podávat teplé (v této podobě je koláč výborný, ale hůře s jednotlivými kousky manipuluje) nebo i studené.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno