Pažitka
Název:

Polentový nákyp s kuřecím masem pro děti od 8 měsíců


Polentový nákyp s kuřecím masem pro děti od 8 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
polenta125 g
vývar (voda)1/4 l
zakysaná smetana1 kelímek
vejce (do roka jen žloutek)2 ks
brokolicecca 1/4 ks
mrkev1 ks
kuřecí prso1 ks
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Polenta je kukuřičná kaše, která je vynikající nejen jen tak v základu, ale především zapečená. Přesně jako je tato. Říkejme tomu třeba koláč nebo nákyp. Není to moc fotogenické, ale je to ták dobré.

Vývar nebo vodu přivedeme k varu a pomalu vsypeme polentu, pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Bude nejspíš velmi hustá, proto ji v případě potřeby můžete naředit ještě další vodou, ale přesto to nepřehánějte - hustota je velmi žádoucí, budeme ještě ředit zakysanou smetanou. Chvilku nechte projít teplem a zodpovědně míchejte, aby se kaše nepřipálila. Poté odstavte z plotny, nechte trošku zchladnout a smíchejte se zakysanou smetanou a vejcem.

Zatímco kaše chladne, připravíme si zeleninu. Brokolici oberte na ty nejdrobnější růžičky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle, kuře nakrájejte na malé kostičky. V pánvi rozehřejte trošku oleje a na něm do zlatova osmahněte brokolici, mrkev a kuřecí maso. Poté vmíchejte do polentové kaše. Dochuťte solí a kořením.

Pečte v troubě dle svých zvyklostí, cca půl hodiny na 200°C, dokud nákyp neupečete do zlatova. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno