Ingredience: | |
loupaná krájená rajčata (nejlépe v BIO kvalitě) | 1 plechovka |
středně velká cibule | 1 ks |
středně velké brambory | 3 ks |
česnek | 2 stroužky |
mrkev | 2 ks |
celer | kousek |
bílé máslové fazole | 1 plechovka |
olivový olej | 3 lžíce |
voda nebo vývar | 1,5 l |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 3 kuličky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
čerstvá bazalka | dle chuti |
strouhaný parmezán | dle chuti |
Minestrone je hustá zeleninová polévka, která patří mezi nejoblíbenější v italské kuchyni. Mezi hlavní ingredience patří především rajčata, fazole, cibule, celer a mrkev. Já tuhle polévku připravuji hlavně v létě. Je totiž tak hustá, že zastoupí i hlavní chod a zároveň se nebudete cítit "přecpaní". Někdo přidává do polévky např. i těstoviny nebo rýži. Já ji mám nejradši s bílými máslovými fazolemi.
Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Ke směsi přidáme loupaná rajčata, bobkový list a nové koření. Polévku zalijeme vodou nebo vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci vaření do polévky vmícháme máslové fazole a vaříme dalších cca 5 minut. Nakonec z polévky vytáhneme nové koření a bobkový list. Polévku ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Na talíři polévku posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.
Podrobné info: