Ingredience: | |
olivový olej | 1 lžíce |
velká cibule | 1 ks |
střední pórek | 1 ks |
chorizo na tenké plátky | 120 g |
rajčatový protlak | 190 g |
kuřecí vývar | 2 l |
jasmínová rýže | 100 g |
brokolice rozebraná na růžičky | 1 ks (cca 300g) |
Polévky doma občas vaříme i v létě, natož teď v zimě. Dáváme si je k večeři a takové husté jako ta následující vystačí i jako oběd. Padla mi do oka a musela jsem ji hned zkusit. Recept je podle listopadového Apetitu s drobnými úpravami.
Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a přihoďte cibuli. Opékejte, dokud nezesklovatí a začne zlehka růžovět. V tu chvíli přidejte pokrájený pórek. Pár minut opékejte, ale pozor, ať se pórek nepřipálí, stačí tak 2 - 3 minuty.
Přidejte chorizo, promíchejte a opékejte další 2 - 3 minuty, až začne pouštět olej. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.
Vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude rýže skoro měkká (podle typu rýže, vařila jsem asi 12 minut + další 4 minuty s brokolicí). Potom přidejte růžičky brokolice a ještě si 4 minuty povařte. Osolte, opepřete.
Podrobné info: