Ingredience: | |
brambory | 2 - 3 ks |
hlíva ústřičná | 150 g |
menší pórek | 1 ks |
cherry rajčátka | 2 ks |
větší cibule | 1 ks |
sádlo | dle potřeby |
hladká mouka | dle potřeby |
uzená paprika | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
debrecínské párky | 3 nožičky |
vývar nebo voda | dle potřeby |
česnek | 4 stroužky |
zelená část jarní cibulky | dle chuti |
Polévky, především v zimě, vaříme poměrně často. U nás doma máme rádi frankfurtskou polévku, takže jsem se dnes rozhodla uvařit jednu takovou na podobný způsob.
V hlubší nádobě orestujeme na rozehřátém sádle pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu a pórek, který jsme nakrájeli na kolečka. Zasypeme dle potřeby moukou, přidáme uzenou papriku, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Metličkou prošleháváme dohladka. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a vaříme cca 15 - 18 minut. Do polévky přidáme povařit na kousky pokrájené oloupané brambory a dvě pokrájená cherry rajčátka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky a ještě krátce povaříme. Nakonec přisypeme zelenou nať z lahůdkové cibulky. Podáváme s pečivem.
Podrobné info: