Pažitka
Název:

Polévka s kapustou


Polévka s kapustou


Ingredience:
Ingredience:
brambory3 ks
mrkev1 ks
česnek3 storužky
nakrájená kapustcca 2 hrsti
drcené ovesné vločky2 lžíce
vývar dle potřeby
sůl dle chuti
petrželka dle chuti
kmín1 lžička
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes poprvé jsem uvařila kapustu jinak, než dušenou. Musím říct, že je to chuťově výborná polévka a rozhodně budu vařit častěji.

Mrkev a 2 stroužky česneku oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V hrnci rozpalte olej, postačí tak jedna lžíce. Orestujte mrkev s česnekem, nechte provonět asi tři minuty a přihoďte kapustu. Zeleninu odhrňte stranou a přihoďte vločky, nechte je chvilku opražit a přidejte brambory s kmínem. Zalijte vývarem, aby bylo vše ponořeno, promíchejte a osolte. Nechte přijít k varu a na mírném plamenu nechte probublávat, dokud nejsou brambory měkké. Můžete část polévky rozmixovat. Dochuťte prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno