Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
šalotka | 1 ks |
zelené fazolky Bonduelle | 5 hrstí |
menší mrkve | 4 ks |
umeocet | 1 lžíe |
česnek | 1 stroužek |
zázvor | 1 lžička |
rýžová smetana Soyatoo | 4 lžíce |
šťáva z mandarinek | dle chuti |
přes noc namočený Urad ál | 2 hrsti |
sůl | dle chuti |
voda | 1 l |
Znáte Urad dál? Urad dál je tak bohatý na bílkoviny, že jej Ajurvéda doporučuje jíst nanejvýš čtyřikrát týdně. Přemýšlela jsem, čím zahustit polévku, a ve svých zásobách jsem narazila na tuto luštěninu, tak jsem ji hned vyzkoušela a je velmi chutná.
Orestujeme si na Českém ghíčku šalotku, přidáme pokrájenou mrkev, zelené fazolky, česnek, zamícháme a přilijeme vodu, osolíme. Přidáme propláchnutý a přes noc namočený Urud dál a vaříme 30-40 mnut. Ke konci přidáme nastrouhaný zázvor. Rozmixujeme a přidáme šťávu z mandarinek, rýžovou smetanu a Umeocet.
Podrobné info: