Pažitka
Název:

Polévka z bílého a zeleného chřestu, kořenové zeleniny a pórku


Polévka z bílého a zeleného chřestu, kořenové zeleniny a pórku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
zelený chřest100 g
bílý chřest100 g
pórek170 g
mrkev70 g
petržel1 ks
vejce1 ks
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já neodolala, když mi teta volala, že má možnost mi jej dovést, neváhala jsem ani vteřinu, polévka z chřestu je výborná a ráda pracuji se sezónní zeleninou.

Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, pórek, petržel, zalijeme připraveným vývarem z chřestu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařený bílý a zelený chřest, rozmixujeme do hladka, přepasírujeme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a ještě krátce povaříme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno