Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
zelený chřest | 100 g |
bílý chřest | 100 g |
pórek | 170 g |
mrkev | 70 g |
petržel | 1 ks |
vejce | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já neodolala, když mi teta volala, že má možnost mi jej dovést, neváhala jsem ani vteřinu, polévka z chřestu je výborná a ráda pracuji se sezónní zeleninou.
Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, pórek, petržel, zalijeme připraveným vývarem z chřestu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařený bílý a zelený chřest, rozmixujeme do hladka, přepasírujeme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a ještě krátce povaříme.
Podrobné info: