Ingredience: | |
středně velká řepa | 2 ks |
cibule | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
rostlinný olej | 2 lžíce |
zeleninový vývar | 800 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
muškátový oříšek | špetka |
krutony k podávání (bezlepkáři použijí bezlepkové pečivo) | dle potřeby |
Toto je jednoznačně můj objev letošního podzimu. Něco tak dobrého, snadného a sezónního jsem dlouho neměla. O to větší překvapení je, že tuto polévku mi připravila k obědu moje mamka, která po třech letech snad konečně přijala fakt, že nejím maso a snad poprvé mi připravila veganský oběd (nepočítám návštěvy, kdy jsme přijeli na oběd a bylo mi řečeno "Koupila jsem ti zeleninu, něco si z ní uvař.").
Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou řepu a mrkev. Chvíli restujte, poté zalijte vývarem a vařte do změknutí. Jakmile bude řepa měkká, tak zeleninu rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový oříšek. Krátce povařte a máte hotovo. Servírujte s opečenými krutony chleba.
Podrobné info: