Pažitka
Název:

Polévka z červené řepy

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy, bezlepkové


Polévka z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
středně velká řepa2 ks
cibule1 ks
mrkev2 ks
rostlinný olej2 lžíce
zeleninový vývar800 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
muškátový oříšek špetka
krutony k podávání (bezlepkáři použijí bezlepkové pečivo) dle potřeby
Postup přípravy:

Toto je jednoznačně můj objev letošního podzimu. Něco tak dobrého, snadného a sezónního jsem dlouho neměla. O to větší překvapení je, že tuto polévku mi připravila k obědu moje mamka, která po třech letech snad konečně přijala fakt, že nejím maso a snad poprvé mi připravila veganský oběd (nepočítám návštěvy, kdy jsme přijeli na oběd a bylo mi řečeno "Koupila jsem ti zeleninu, něco si z ní uvař.").

Na oleji orestujte na drobno nakrájenou cibuli. Poté přidejte očištěnou a na kostky nakrájenou řepu a mrkev. Chvíli restujte, poté zalijte vývarem a vařte do změknutí. Jakmile bude řepa měkká, tak zeleninu rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí, pepřem a přidejte muškátový oříšek. Krátce povařte a máte hotovo. Servírujte s opečenými krutony chleba.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno