Pažitka
Název:

Polévka z cibule a pancetty


Polévka z cibule a pancetty


Ingredience:
Ingredience:
pancetta (zauzená slanina)100 g
bílá cibule (nebo 400 g klasické žluté)700 g
extra panenský olivový olej2 lžíce
kuřecí vývar1,3 l
krájená konzervovaná rajčata1 plechovka
bazalka dle chuti
nastrouhaný parmazán4 lžíce
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Recept je z kuchařky Dieta po italsku, kterou jsem znovuobjevila po poměrně dlouhé době. Ne že bych začala držet nějakou extra dietu. Ale protože se poslední dobou cítím trochu víc unavená a bez energie, tak jsem se rozhodla, že na to zkusím jít i přes jídlo a začnu si víc hlídat co a kolik toho vlastně sním. Tahle kuchařka je super tím, že dieta v tomhle podání neznamená žádné velké omezování surovin, ale klade důraz na to, aby byly kvalitní a abyste jedli menší porce. Tak si můžete dopřát i těstoviny, pizzu, nebo právě tuhle polévku, ve které je za jiných okolností velmi nedietní italská slanina.

Cibuli jemně nakrájejte. Já jsem dělala slabá čtvrtkolečka. Pancettu dejte do většího hrnce a na střední stupeň ji zhruba dvě minutky restujte, aby pustila tuk. Pak přidejte olej a cibuli a na mírném stupni ji restujte, dokud není lehce hnědá. Zabere to tak půl hodiny, občas ji promíchejte. Když cibule chytne hezkou barvu, přilijte rajčata, vývar, osolte a opepřete a nechte půl hodiny vařit tak, aby polévka lehce probublávala. Po půl hodině polévka hezky zhoustne, to je čas přidat bazalku a pak už můžete servírovat. Na talíři ještě posypejte lžící parmazánu. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno