Pažitka
Název:

Polévka z dýně hokkaido s chilli, kokosovým mlékem a zázvorem


Polévka z dýně hokkaido s chilli, kokosovým mlékem a zázvorem


Ingredience:
Ingredience:
středně velká dýně hokkaido1 ks
červená cibule1 ks
malá chilli paprička1 ks
kokosové mléko200 ml
očištěný zázvor4 g
olivový olej1 lžíce
koření garam masala2 lžičky
převařená voda1 - 1,5 l
Postup přípravy:

Veřejně se přiznávám, jsem hokkaidomaniak! :-D Vždy když se mě někdo zeptal, jaké je mé oblíbené jídlo, nebyla jsem schopná mu odpovědět, protože jsem si myslela, že neexistuje pouze jediné jídlo, které by převažovalo nad těma ostatníma. Teď už však vím, že mým nejoblíbenějším jídlem je polévka z dýně hokkaido! 

I když, mohla bych říct, že mým oblíbeným jídlem je téměř cokoliv z dýně hokkaido! :-D Nicméně polévku jím nejčastěji a je to také jediná polévka, kterou připravuji několikrát do měsíce a vždy se na ní těším. 
Podzim je již v plné síle a pokud vás, stejně jako mně, trápí ať už menší či větší nachlazení, tato polévka vás postaví na nohy! Aspoň u mě zafungovala naprosto geniálně. Je tedy trochu pálivější, protože obsahuje chilli a zázvor, ale má to svůj účel - vypálit z těla všechny neduhy! 

Postup:
Cibuli nakrájet na kousky, stejně tak očištěný zázvor, chilli papričku nadrobno nasekejte.
Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte jadýrka a dýni nakrájejte na malé kousky.
Ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, zázvor a chilli.
Když cibule zesklovatí, přidejte do hrnce nakrájenou dýni, orestujte a zalijte ji převařenou vodou. Nyní přidejte sůl a vařte do změknutí dýně. Trvá to cca 20 - 30 minut.
Když jsou kousky dýně úplně měkoučké, tyčovým mixérem polévku důkladně rozmixujte.
Poté přidejte koření garam masala a kokosové mléko. Povařte ještě 5 minut.
Podle chuti dosolte a můžete ihned podávat.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno