Ingredience: | |
jarní cibulka | 1 svazek |
olivový olej | 2 lžíce |
máslo | oříšek |
malá syrová brambora | 1 ks |
kuřecí vývar | 300 ml |
červený vinný ocet | 1/2 lžičky |
sušený tymián | 1 lžička |
česnek | 1 stroužek |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
toust | k podávání |
Polévka z jarních cibulek je lahodná, rychlá a plná vitamínů, protože ji nevaříte dlouho. Díky jarní cibulce má polévka specifickou chuť, kterou ještě zvýrazníte, pokud přidáte trochu červeného vinného octa. Pokud se tedy chcete naladit na jarní vlnu, je tato polévka dobrou volbou.
V hrnci si rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu opékáme asi tak pět minut. Poté přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, které lehce povaříme. Na závěr přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť polévky.
Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme např. s opečeným toustem a sekanou jarní cibulkou, můžeme zakápnout extra panenským olivovým olejem.
Podrobné info: