Pažitka
Název:

Polévka z jarních cibulek a tymiánu


Polévka z jarních cibulek a tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
jarní cibulka1 svazek
olivový olej2 lžíce
máslo oříšek
malá syrová brambora1 ks
kuřecí vývar300 ml
červený vinný ocet1/2 lžičky
sušený tymián1 lžička
česnek1 stroužek
hrubozrnná sůl dle chuti
čtyřbarevný pepř dle chuti
toust k podávání
Postup přípravy:

Polévka z jarních cibulek je lahodná, rychlá a plná vitamínů, protože ji nevaříte dlouho. Díky jarní cibulce má polévka specifickou chuť, kterou ještě zvýrazníte, pokud přidáte trochu červeného vinného octa. Pokud se tedy chcete naladit na jarní vlnu, je tato polévka dobrou volbou.

V hrnci si rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu opékáme asi tak pět minut. Poté přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, které lehce povaříme. Na závěr přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť polévky.

Vše rozmixujeme dohladka. Servírujeme např. s opečeným toustem a sekanou jarní cibulkou, můžeme zakápnout extra panenským olivovým olejem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno