Pažitka
Název:

Polévka z kořenové zeleniny s quinoy


Polévka z kořenové zeleniny s quinoy


Ingredience:
Ingredience:
mrkev4 ks
petržel2 ks
celer3 řapíky
cibule1 ks
česnek1 stroužek
dýně hokaido100 g
citron1/4 ks
máslo1 lžíce
nastrouhaný zázvor2 lžičky
sůl dle chuti
pepř špetka
jalovec3 kuličky
nové koření2 kuličky
bobkový list2 ks
nasekaný koriandr2 lžíce
vývarcca 3/4 l
mléko100 ml
quinoa dle potřeby
Postup přípravy:

Jak už bylo řečeno kolikrát, tak polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt. Dnes tedy variace na další druh zeleninové polévky, která díky své konzistenci a obsahu surovin, vydá i za hlavní jídlo.

Máslo rozpusťte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i všechnu zeleninu, nakrájenou na stejně velké kostky (mrkve, petržel, celer, dýně,) přidejte také 1/4 omytého citronu a koření (jalovec, nové koření, bobkový list) nejlépe zabalené do gázy zavázané nití, abyste nemuseli koření z polévky složitě lovit. Podlijte vývarem, tak aby byla zelenina ponořená, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 10 minut.

Poté jej opatrně otevřete, přidejte nasekaný koriandr a zázvor, sůl, pepř a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba polévku rozředit, tak použijte k rozředění a zjemnění mléko a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Podávejte s quinoy uvařenou dle návodu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno