Ingredience: | |
mrkev | 4 ks |
petržel | 2 ks |
celer | 3 řapíky |
cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek |
dýně hokaido | 100 g |
citron | 1/4 ks |
máslo | 1 lžíce |
nastrouhaný zázvor | 2 lžičky |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
jalovec | 3 kuličky |
nové koření | 2 kuličky |
bobkový list | 2 ks |
nasekaný koriandr | 2 lžíce |
vývar | cca 3/4 l |
mléko | 100 ml |
quinoa | dle potřeby |
Jak už bylo řečeno kolikrát, tak polévka je grunt, kdo jí nejí, ten je špunt. Dnes tedy variace na další druh zeleninové polévky, která díky své konzistenci a obsahu surovin, vydá i za hlavní jídlo.
Máslo rozpusťte v tlakovém hrnci a pak na něm osmahněte cibuli, přidejte česnek a po minutě i všechnu zeleninu, nakrájenou na stejně velké kostky (mrkve, petržel, celer, dýně,) přidejte také 1/4 omytého citronu a koření (jalovec, nové koření, bobkový list) nejlépe zabalené do gázy zavázané nití, abyste nemuseli koření z polévky složitě lovit. Podlijte vývarem, tak aby byla zelenina ponořená, ale ne více a nechte vařit v tlakovém hrnci 10 minut.
Poté jej opatrně otevřete, přidejte nasekaný koriandr a zázvor, sůl, pepř a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud je třeba polévku rozředit, tak použijte k rozředění a zjemnění mléko a provařte. Pokud je třeba tak dosolte. Podávejte s quinoy uvařenou dle návodu.
Podrobné info: