Ingredience: | |
krůtí krk | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks |
celer | kousek |
libeček | dle chuti |
muškátový květ | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
voda | dle potřeby |
hraška na zahuštění | dle potřeby |
domácí nudle | dle potřeby |
hrášek | dle chuti |
Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Vodu necháme jen dlouze táhnout. Po půl hodině dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a lžící másla. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso. Zdobíme libečkem, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Podrobné info: