Pažitka
Název:

Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky


Polévka z medvědího česneku s mandlovými plátky


Ingredience:
Ingredience:
šalotka nebo cibule100 g
brambory320 g
medvědí česnek250 g
zeleninový nebo kuřecí vývar (nebo Konečně vývar)2400 ml
smetana ke šlehání250 ml
máslo50 g
Grana Padana40 g
sůl dle chuti
pepř špetka
šťáva z čtvrtky citronu dle chuti
plátky mandlí60 g
Postup přípravy:

Medvědí česnek je sezónní záležitostí, což nejspíš všichni moc dobře víte, takže je fajn užít si toto období. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s recepty na pesto z medvědího česneku, takže já přicházím s polévkou. Ani však ta není žádnou novinkou. S medvědím česnekem nicméně můžete nakládat dle Vaší chuti. Můžete z něj dělat špenát, přidat jej do pomazánky, do míchaných vajíček, do salátů… Opravdu dle libosti.

Polévka na kterou Vás odkazuji já je lehká, zdravá a má velmi osobitou chuť právě díky medvědímu česneku a plátky opečených mandlí ji krásně doplňují.

Postup:

1. Cibuli či šalotku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.

2. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na menší kostky.

3. Do většího hrnce vložte máslo a nechte rozpustit.

4. Poté do hrnce přidejte cibuli a restujte ji dosklovata.

5. Do hrnce přidejte brambory a medvědí česnek a zalijte vše vývarem. Polévku osolte.

6. Vařte dokud nebudou brambory měkké.

7. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.

8. Nyní přidejte smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povařte.

9. Nakonec přidejte nastrouhaný Grana Padano.

10. Dle chuti ještě osolte a opepřete.

11. Rozehřejte pánev a vložte do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečte (mají tendenci se rychle připálit).

12. Podávejte tak, že do talíře nalijete polévku a posypete ji plátky mandlí.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno