Ingredience: | |
cibule | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
větší pastiňák | 1 ks |
menší muškátová dýně | 1 ks |
zeleninový vývar | cca 1 l |
pohanka lámanka | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bílá miso pasta (shiro miso) | 2 lžíce |
opečené kostičky chleba (bezlepkový) | dle chuti |
řeřicha | dle chuti |
Polévek z dýně Hokkaido je nespočet. Já jsem se letos rozhodla dát šanci i jiným druhům dýně. Velkým překvapením pro mne je muškátová dýně, která je nádherně voňavá a snad i chutnější než populární Hokkaido. Však vyzkoušejte sami.
Na oleji orestujte pokrájenou cibulku. Jakmile bude cibulka zlatavá, přidejte nadrobno pokrájený pastiňák a na kostky nakrájenou, oloupanou a vydlabanou muškátovou dýni. Krátce opékejte a poté zalijte vývarem a vařte do změknutí zeleniny. Poté rozmixujte ponorným mixérem, přidejte pohanku lámanku, sůl a pepř a krátce povařte. Nakonec vmíchejte miso pastu a podávejte s opečenými krutony chleba a posypané řeřichou. Pro zjemnění můžete přidat sojový jogurt či rostlinnou smetanu. Dobrou chuť.
Podrobné info: