Ingredience: | |
muškátová dýně | 1/2 ks |
stroužek česneku | 3 ks |
zeleninový vývar/voda | 500 ml |
drcený kmín | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
máslo | 1 kousek |
velká cibule | 1 ks |
smetana na dozdobení |
Zvolila jsem tentokrát dýni muškátovou, protože jsem nemohla najít žádný pořádný recept, zjistila jsem, že není tolik známá a málo se používá. Dočetla jsem se ale, že je chuťově nejkrémovější a vzhledově se mi líbila nejvíc.
Oloupeme dýni...bože můj to je strašná pakárna!
Nakrájíme na kostky a rozložíme na plech. Přidáme oloupaný česnek a cibuli nakrájenou na 4 čtvrtky a posypeme drceným kmínem. Přidáme plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° asi tak 20 minut. Pečenou díni se všemi ingrediencemi přendáme do většího hrnce, zalijeme horkou vodou a rozmixujeme dohladka. Můžeme lehce dochutit kmínem a solí. Na talíři dozdobíme lžíčkou kvalitní smetany a můžeme podávat. Je to jednodušší, než by člověk čekal.
Dobrou chuť!