Pažitka
Název:

Polévka z pečené muškátové dýně

vegetariánský recept


Polévka z pečené muškátové dýně


Ingredience:
Ingredience:
muškátová dýně1/2 ks
stroužek česneku3 ks
zeleninový vývar/voda500 ml
drcený kmín1 špetka
sůl1 špetka
máslo1 kousek
velká cibule1 ks
smetana na dozdobení
Postup přípravy:

Zvolila jsem tentokrát dýni muškátovou, protože jsem nemohla najít žádný pořádný recept, zjistila jsem, že není tolik známá a málo se používá. Dočetla jsem se ale, že je chuťově nejkrémovější a vzhledově se mi líbila nejvíc. 

Oloupeme dýni...bože můj to je strašná pakárna!
Nakrájíme na kostky a rozložíme na plech. Přidáme oloupaný česnek a cibuli nakrájenou na 4 čtvrtky a posypeme drceným kmínem. Přidáme plátky másla a pečeme ve vyhřáté troubě na 200° asi tak 20 minut. Pečenou díni se všemi ingrediencemi přendáme do většího hrnce, zalijeme horkou vodou a rozmixujeme dohladka. Můžeme lehce dochutit kmínem a solí. Na talíři dozdobíme lžíčkou kvalitní smetany a můžeme podávat. Je to jednodušší, než by člověk čekal.

Dobrou chuť!


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno