Pažitka
Název:

Polévka ze zelí Pak Choi


Polévka ze zelí Pak Choi


Ingredience:
Ingredience:
zelí Pak choi2 ks
malá cuketa1/2 ks
cibule1 ks
zeleninový vývar1,2 l
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
máslo2 lžíce
olej1 lžíce
pohanková hladká mouka2 lžíce
nakrájené domácí uzené hrst
Postup přípravy:

Doufám, že se na mne Asiaté nebudou zlobit, když jsem Pak Choi použila pro tuto polévku. Většinou se používá jako salát nebo v polévce Pho či v Kimči. Jenže to by moje děti nejedli, tak jsem přistoupila k mixování. Chuť syrového Pak Choi připomíná naše zelí bílé a koupit ho můžete i pod názvy Chinese cabbage nebo Bok choy. U nás by se měl používat název čínské zelí, ale lidi ho často zaměňují se zelím pekingským. Obsahuje zejména vitamin C a A.

Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibuli, cuketu a zelí a okmínujeme. Vše restujeme 5 minut, zaprášíme moukou a minutku ještě smažíme. Poté přilijeme horký zeleninový vývar a osolíme. Vaříme do změknutí. Hotovou polévku rozmixujeme a podáváme s opečenou uzeninou a pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno