Ingredience: | |
zelí Pak choi | 2 ks |
malá cuketa | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
zeleninový vývar | 1,2 l |
drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
máslo | 2 lžíce |
olej | 1 lžíce |
pohanková hladká mouka | 2 lžíce |
nakrájené domácí uzené | hrst |
Doufám, že se na mne Asiaté nebudou zlobit, když jsem Pak Choi použila pro tuto polévku. Většinou se používá jako salát nebo v polévce Pho či v Kimči. Jenže to by moje děti nejedli, tak jsem přistoupila k mixování. Chuť syrového Pak Choi připomíná naše zelí bílé a koupit ho můžete i pod názvy Chinese cabbage nebo Bok choy. U nás by se měl používat název čínské zelí, ale lidi ho často zaměňují se zelím pekingským. Obsahuje zejména vitamin C a A.
Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibuli, cuketu a zelí a okmínujeme. Vše restujeme 5 minut, zaprášíme moukou a minutku ještě smažíme. Poté přilijeme horký zeleninový vývar a osolíme. Vaříme do změknutí. Hotovou polévku rozmixujeme a podáváme s opečenou uzeninou a pečivem.
Podrobné info: