Ingredience: | |
polníček | 100 g |
celer | 1/2 ks |
bílá část pórek | 1/2 ks |
tymián | 2 lžičky |
střední brambora | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
vývar | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
Někdy prostě nakupuji tak, že mimo toho, co potřebuji, vezmu do košíku i to, co se mi jen líbí. Takto mi při nákupu padl do oka polníček. Byl krásně zelený a mně se nejprve rodil v hlavě nápad na salát, ale pak jsem si vzpomněla na jeden recept na polévku, do níž se polníček dával. Neváhala jsem a zkusila ji. Polévka nejen svojí barvou, ale i chutí vyloženě volá po tom, aby už začalo jaro.
V hrnci si na oleji osmahneme pórek nakrájený na kolečka, tak aby chytl zlatavou barvu, pak přidáme na kostičky nakrájený celer a bramboru. Chvilku osmahneme a zalijeme vývarem, tak aby byla zelenina ponořena. Vaříme cca 15-20 minut, tj. do doby než zelenina změkne. Poté přidáme polníček a tyčovým mixérem vše rozmixujeme na jemnou konzistenci. Poté osolíme, opepříme. Podáváme s čerstvým polníčkem a opečeným toastem.
Podrobné info: