Pažitka
Název:

Polosušená (pečená) rajčata se dvěma druhy česneku


Polosušená (pečená) rajčata se dvěma druhy česneku


Ingredience:
Ingredience:
rajčata (kombinace kulatých se cherry rajčaty)1 kg
česnek10 stroužků
medvědí česnek (může být sušený) hrst
bazalka (může být sušená či kombinace) hrst
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Tento recept je opravdu nenáročný. Navíc oproti kupovaným sušeným, polosušeným či nakládaným rajčatům za něj dáte jen zlomek jejich ceny. Nejlépe poslouží rajčátka ze zahrádky. Pokud ovšem touto domácí plodinou nedisponujete, využijte rajčata kupovaná. Při pečení se chuť vytáhne a zvýrazní. Naopak dále přidávaný česnek ztratí svoji ostrost a jeho sladká chuť skvěle doplňuje chuť rajčat.

1. Velká rajčata rozkrojte n půlky či čtvrtky. Cherry rajčata nechte vcelku.

2. Rajčata pokládejte na plech s pečícím papírem. Každý kousek pak pečlivě osolte, jemně opepřete a zasypte na hrubo nasekanou bazalkou a medvědím česnekem. Stroužky česneku nakrájejte na proužky či kolečka a přidejte k rajčatům. Nakonec zakápněte olivovým olejem. 

3. V troubě rozpálené na 180°C sušte 30 minut. Poté snižte teplotu na 140°C a pečte opět 30 minut. V další fázi sušte na 95°C 60 minut.

4. Hotová rajčata nechte zchladnout. Následně rajčata i česnek vkládejte do sklenic. Naplněnou nádobu zalijte olivovým olejem a skladujte v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Martina Hladyuk (Skácelová)

    zavřít okno