Ingredience: | |
kachna | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
med | 3 lžíce |
sojová omáčka | 2 lžíce |
bílé víno | 2 lžíce |
Kousky šťavnatého masa a na povrchu sladko – slaná křupavá kůžička. A vůně po celém domě. Tohle je to pravé jídlo pro zahřátí! A nejlepší je že s ním není skoro žádná práce.
Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme, opepříme. Dáme do zapékací nádoby s víkem, vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.
Poté odkryjeme, potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína, zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.
V průběhu dopékání potíráme směsí.
Dobrou chuť Lenka
Podrobné info: