Spodná vrstva: | |
surových orieškov (mandle, kešu, vlašské orechy a pod. - može byť aj mix roznych orieškov) | 2 šálky |
hrozienok | 1 šálka |
soli | štipka |
Pomarančová vrstva: | |
kešu orechy | 3 šálky |
čerstvej pomarančovej šťavy | 3/4 šálky |
javorového sirupu | 1/2 šálky |
roztopeného kokosového oleja | 1/2 šálky |
šťava z 1 citronu | dle chuti |
pomarančová kora | dle chuti |
soli | štipka |
Čučuriedková vrstva: | |
čučoriedok - čerstvých alebo mrazených | 2 šálky |
pomarančovej vrstvy | 1/4 šálky |
Raw recepty začínají být ve spolčenosti milovníků jídla velmi oblíbené, především proto, že si lidé chtějí vychutnat jednotlivé ingredience, tak jak jsou bez dalšího tepelného zpracování.
Na spodnú vrstvu v mixéri rozmixujeme orechy s hrozienkami a zmes natlačíme na dno koláčovej formy. Formu dáme do chladničky, kým si pripravíme ďalšiu vrstvu.
Na pomarančovú vrstvu rozmixujeme všetky prísady okrem pomarančovej kôry tak, aby nám vznikla úplne hladká zmes. Lyžicou vmiešame kôru. 1/4 šálky zmesi si odložíme na čučoriedkovú vrstvu – zvyšok rozotrieme do formy na spodnú vrstvu a dáme znovu do chladničky.
Na čučoriedkovú vrstvu rozmixujeme čučoriedky s odloženou 1/4 šálkou pomarančovej vrstvy dokrémova, ale tak, aby nám zostali kúsky čučoriedok kvôli textúre. Zmes natrieme na pomarančovú vrstvu vo forme a dáme na noc do chladničky.
Podrobné info: