Ingredience: | |
očištěná dýně Hokkaido | 200 g |
tvarohové žervé nebo domácí lučina | 400 g |
středně velká cibule nakrájená nadrobno | 1 ks |
chilli omáčka | 3 lžíce |
francouzská hrubozrnná hořčice | 1 lžíce |
máslo | 1 plátek (cca 1 cm) |
sůl | dle chuti |
Potřebovala jsem nějaký "neotřelý" podklad na obložené chlebíčky a protože mám větší množství hokkaido , tak jsem zaimprovizovala. Pomazánka měla úspěch i bez obložení.
Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.
Poznámka: Na "Lučinu" jsem použila dva nízkotučné půlkilové jogurty 0,5%. Nepřidávala jsem žádnou šlehačku, ani smetanu a chuťově to nebylo poznat.
Podrobné info: