Pažitka
Název:

Pomazánka s dýní Hokkaido

vegetariánský recept


Pomazánka s dýní Hokkaido


Ingredience:
Ingredience:
očištěná dýně Hokkaido200 g
tvarohové žervé nebo domácí lučina400 g
středně velká cibule nakrájená nadrobno1 ks
chilli omáčka3 lžíce
francouzská hrubozrnná hořčice1 lžíce
máslo1 plátek (cca 1 cm)
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Potřebovala jsem nějaký "neotřelý" podklad na obložené chlebíčky a protože mám větší množství hokkaido , tak jsem zaimprovizovala. Pomazánka měla úspěch i bez obložení.

Dobře umytou, semínek zbavenou, ale neoloupanou dýni nakrájíme na drobnější kostičky.
V kastrolu rozehřejeme plátek másla, přidáme dýni a orestujeme. Zakápneme malým množstvím vody a pod pokličkou dusíme přibližně 8minut. Poté necháme případnou tekutinu prudce odpařit a dýni necháme vystydnout.
Chladnou dýni rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme žervé a dobře ušleháme.
Dále přidáme cibuli, chilli omáčku a hořčici a opět všechno dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí a dáme vychladit.
Pomazánku mažeme na pečivo, nebo ji použijeme jako podklad na obložené chlebíčky.

Poznámka: Na "Lučinu" jsem použila dva nízkotučné půlkilové jogurty 0,5%. Nepřidávala jsem žádnou šlehačku, ani smetanu a chuťově to nebylo poznat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková - Kocíková

    zavřít okno