Název:Pomazánka z červené čočky
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
červená čočka | 200 g |
mrkev | 1 ks |
olivový olej | 3 lžáce |
česnek | 2 stroužky |
menší cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
kari koření | špetka |
Postup přípravy:Na pomazánku z cizrny nebo červené čočky se chystám už docela dlouho, ale pořád se do ní ne a ne pustit. Dokonce jsem měla včera už připravené suroviny, ale pak nějak už nezbyly síly, takže na ní došlo až dnes.
Pokud se nebojíte trošku experimentovat a nebojíte se tak trochu jiné pomazánky, vřele doporučuji. Musím na sebe "prásknout", že já ujídala a ujídla už v procesu vaření.
Nejprve si v kastrolu rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Poté přidáme čočku, ještě chvíli restujeme a nakonec přilijeme půl litru vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, špetku kari koření a pod pokličkou
vaříme na nízkou teplotu do úplného změknutí a vyvaření vody. Při vaření občas zamícháme, aby se čočka nepřipalovala. Čočka se krásně rozvaří, takže už není třeba vůbec mixovat. Pomazánku necháme důkladně vychladit, je krásně hladká a opravdu vynikající.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno