Pažitka
Název:

Pomazánka z červené řepy, pórku, cizrny, jablka

bez BKM, lepku, vajec


Pomazánka z červené řepy, pórku, cizrny, jablka


Ingredience:
Ingredience:
uvařená cizrna nebo cizrna z nálevu3 - 4 lžíce
upečená velká řepa1 ks
bílá část pórku kousek
České Ghíčko bio1 lžíce
sladké jablko1 ks
himalájská sůl dle chuti
pepř čtyř barev dle chuti
Postup přípravy:

Náš malý velký pán šel letos prvně do školky, a jelikož mu budu část jídla chystat, bylo zapotřebí vychytat pomazánky, které by jedl. Tato je zatím TOP, kterou snědl bez řečí, tak uvidíme, jaké budou ty další. Zatím byl zvyklý na dopoledne jen na ovoce, pomazánky ne. Takže za to, že přijal pomazánku právě z červené řepy jsem moc ráda. Mě nebavilo dělat si pomazánky jen pro sebe, a tak v tom teď pojedeme společně. Určitě ji vyzkoušejte, stojí za to, cizrnu tam fakt nepoznáte.

Příprava je snadná, pokud si předem upečete červenou řepu, kterou stačí omýt, vložit do alobalu, zabalit a upéct na plno, co trouba dovolí. Záleží na velikosti řepy, já klasickou velkou bulvu peču přibližně hodinu.

Po upečení necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do vyšší nádoby, přidáme uvařenou cizrnu nebo cizrnu z nálevu, kterou jsme důkladně propláchli. Na Ghí orestujeme pórek, který rovněž přidáme k ostatním ingrediencím, přistrouháme jablko, vše rozmixujeme dohladka a již jen dle vlastní chuti dochutíme solí a špetkou pepře, nemusí být. Místo cizrny lze použít červenou čočku či bílé fazole. A nyní již jen stačí vychladit a namazat na vámi oblíbené pečivo.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno