Ingredience: | |
středně velké vařené nebo pečené červené řepy | 2 ks |
na hrubo nastrouhaná mozzarella | 100 g |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
kopr (čerstvý, případně mražený) | 2 lžíce |
Lučina, žervé nebo podobný sýr | 50 g |
sekaná hladkolistá petrželka | 1 lžíce |
worcester | 1 - 2 lžičky |
dijonská hořčice | 1 lžička |
med | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Pomazánky jsou vděčné pohoštění, když přijde například nečekaná návštěva. Jsou ale také skvělé jako snídaně, svačina či večeře.
Řepu oloupeme a na hrubo nastrouháme. Přidáme oba druhy sýrů a pomletá nebo v hmoždíři rozdrcená slunečnicová semínka, která jsme si předem krátce opražili na suché pánvi.
Promícháme, vsypeme na jemno nasekané bylinky, hořčici, med, worcester, pepř a sůl. Necháme v chladu odležet a podáváme s tmavým nebo světlým pečivem.
Slunečnici můžeme nahradit vlašskými nebo piniovými oříšky.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ