Ingredience: | |
tofu natural | 200 g |
divoká pažitka | velký svazek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
lahůdkové droždí | 2 lžíce |
olivový olej | trochu |
citron (šťáva) | 1/2 ks |
Objevili jsme ji s dětmi kousek za domovem ve stráni, kam chodíme společně objevovat. A protože ta naše zahradní potřebuje ještě alespoň týden, dva, aby byla delší a vyplatilo se ji setnout, tak jsme se tam pro ni vrátili. Je poněkud štíhlejší, ale chuť je stená, teď když začíná jaro typicky nejostřejší. Pesto jsem nedávno dělala z brokolice, tak se mi nechtělo. Vypadalo by to, že pořád jíme ty těstoviny, ale dobrý tip pro vás, kdo ne a ne najít na procházkách medvědí česnek (já taky nic). Divoká pažitka roste totiž skoro všude, kamarádka ji našla i na zahradě (ovšemže divoká nádherná vesnická zahrada u lesa).
Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou pažitku a ostatní suroviny. Rozmixujeme, ale ne úplně na pastu, jak vám to vyjde.
Skvělá jarní pomazánka! Když nenajdete tolik pažitky, přidejte ještě 1 - 2 stroužky česneku, aby byla pikantní.
Podrobné info: