Pažitka
Název:

Pomazánka z Gorgonzoly, hrušky a ořechů


Pomazánka z Gorgonzoly, hrušky a ořechů


Ingredience:
Ingredience:
Gorgonzola bianco200 g
česnek1 stroužek
nastrouhaná hruša1 ks
pomleté ořechy hrst
hořčice2 lžičky
sýr Philadelphia2 lžíce
pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Opět ráno a opět otázka, jakou pomazánku na snídani připravit. Slovo padlo na italský sýr Gorgonzola druhu bianco. Původ Gorgonzoly, podle některých teorií, je datován k roku 879. Dříve nazýván Stracchino (unavený) Gorgonzola, který byl vyráběn z mléka od krav vracejících se s dlouhého putování z horských pastvin. Typická plíseň byla vytvářena přirozené vlivem specifickému prostředí. Dnes se sýr dělí podle délky a intenzity zrání na: bianco, dolce, naturale (piccante).

Nastrouhanou Gorgonzolu smícháme s utřeným česnekem a nastrouhanou hruškou, přidáme pomleté ořechy, hořčici a sýr Philadelphia. Dochutíme pažitkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno