Pažitka
Název:

Pomazánka z gorgonzoly, lučiny a vlašských ořechů


Pomazánka z gorgonzoly, lučiny a vlašských ořechů


Ingredience:
Ingredience:
gorgonzola piccante100 g
větší šalotka1 ks
lučina300 g
mleté vlašské ořechy40 g
hrubozrnná hořčice1 lžička
hustý bílý jogurt1 - 2 lžičky
barevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánek není nikdy dost a u nás jsou navíc dost oblíbené. Já už jsem pomýšlela na silvestrovské oslavy a tak jsem zkusila vytvořit pomazánku z tohoto "voňavého" sýra.

Nastrouhanou gorgonzolu smícháme s nadrobno nasekanou šalotkou, lučinou, mletými ořechy, hořčicí a jogurtem. Dobře utřeme a dochutíme špetkou čerstvě mletého pepře. Sůl už jsem nepřidávala, sýr je sám o sobě dost slaný. Podáváme vychlazené!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno