Pažitka
Název:

Pomazánka z hrášku a máty

vegetariánský recept


Pomazánka z hrášku a máty


Ingredience:
Ingredience:
hrášek500 g
máta velká hrst
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Rychlá a jednoduchá pomazánka ze dvou na první pohled nesourodých surovin. Přidat mátu do hráškové polévky jsem zkusila už několikrát, krásně doplňuje chuť sladkého hrášku. Hrášek je výborným zdrojem bílkovin, fosforu, hořčíku a draslíku.

Hrášek povaříme dvě minuty ve vroucí vodě, necháme lehce vychladnout a rozmačkáme buď vidličkou, nebo tyčovým mixérem. Menší část necháme v celku. Přidáme nadrobno nasekanou čerstvou mátu, dosolíme a dopepříme. Pomazánka je skvělá s pečivem, nebo ji můžeme použít jako přílohu - podobně jako hummus.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno