Pažitka
Název:

Pomazánka z lahůdkového droždí

vegetariánský recept


Pomazánka z lahůdkového droždí


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
lahůdkové droždí6 lžic
cibule1/2 ks
sterilovaný okurek1 ks
máslo100 g
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Původně byla v plánu Ladina falešná škvarková pomazánka z jejího blogu Simply food, pak mě napadlo zkusit "klasiku" drožďovou, ale z lahůdkového droždí, na které jsem si dnes konečně vzpomněla při nákupu ve zdravé výživě.
Prý je dokonce lepší než ta klasika, tvrdí manžel.

Sušené lahůdkové droždí se používá jako dochucovadlo - do polévek, omáček, pomazánek apod. Obsahuje mnoho důležitých živin, skládá se ze skoro 50 % bílkovin, má nízký obsah tuku a vysoký obsah vítamínů skupiny B, je bohaté na minerální látky.
nemá kvasící účinek, nenarušuje tedy střevní mikroflóru a nezpůsobuje poruchy trávení.

Cibuli si nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme vejce s droždím a osmahneme do konzistence "míchaných vajec".
Vmícháme máslo a najemno nastrouhaný okurek. Dochutíme solí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno