Pažitka
Název:

Pomazánka z pečeného lilku

vegetariánský recept


Pomazánka z pečeného lilku


Ingredience:
Ingredience:
větší lilek1 ks
sezamová pasta / semínka mletá2 lžíce
česnek2 stroužky
olivový olej2 lžíce
citrónová šťáva2 lžičky
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Sezóna lilku ještě neskončila, a proto si dnes uděláme zdravou pomazánku. Hodí se ke grilovanému masu, zelenině i pečivu. Nejlépe chutná s čerstvou ciabattou. Patří k mým oblíbeným.

Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Celý lilek propícháme vidličkou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby asi na 1/2 hodiny. Pečeme dokud není lilek celý popraskaný, měkký a tmavý.
Po vychladnutí lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu. Spolu se všemi ingrediencemi dužinu rozmixujeme na hladkou kaši. Před podáváním necháme pomazánku aspoň hodinu odležet.
Na pečivu pokapeme pomazánku olivovým olejem a servírujeme.

Přeji Vám doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno