Ingredience: | |
nesířené brusinky | 5 lžic |
mandlové plátky | 5 lžic |
ovesné vločky | 5 lžic |
kakao | 2 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
med | 2 lžíce |
skořice | 1 lžička |
vysokoprocentní čokoláda | cca 80 g |
Zdobení: | |
barevné, bílé zdobení, nasekané ořechy, sušené ovoce | dle fantazie |
Jsou neskutečně vábivé a i já jsem jim dnes podlehla. Ano, mám na mysli pop cakes neboli dortík na špejli. Odpoledne se chystáme přát k narozeninám a pětiletý oslavenec bude určitě potěšen. Neměla jsem čas vyloženě péct, tak jsem se rozhodla pro nepečenou variantu pop cakes, nejsou úplně raw, tak na půl cesty, ale hlavní je, že chutnají.
Bohužel nemám food procesor, takže jsem použila obyčejný tyčový mixér. Nejprve jsem si rozmixovala ovesné vločky, pak mandlové plátky a brusinky. Vše nasypala do mísy a přidala povolený kokosový olej, med a skořici. Vše propracovala do hmoty, ze které jsem odebírala kousky a dělala z nich kuličky. Takto hotové jsem dala na 5 minut do lednice a mezitím jsem si ve vodní lázni rozehřála čokoládu. Poté jsem tyčinku od lízátka namočila do čokolády a nasadila na ni kuličku.
Opět jsem dala na cca 10 minut do lednice, aby čokoláda zatuhla a tyčinka držela na kuličce. Poté už jen vyndat z lednice a kuličky namáčet v čokoládě (buď celé, nebo jen polovinu). Pak párkrát s namočeným lízátkem klepnout o mísu, kde jsme jej máčeli, aby čokoláda okapala a posypat zdobením. Doporučuji hotová lízátka zapáchat do zdobící hmoty (nebo kusu polystyrenu) a dát minimálně na půl hodiny do lednice.
Podrobné info: