Pažitka
Název:

Pop cakes nepečené


Pop cakes nepečené


Ingredience:
Ingredience:
nesířené brusinky5 lžic
mandlové plátky5 lžic
ovesné vločky5 lžic
kakao2 lžíce
kokosový olej1 lžíce
med2 lžíce
skořice1 lžička
vysokoprocentní čokoládacca 80 g
Zdobení:
barevné, bílé zdobení, nasekané ořechy, sušené ovoce dle fantazie
Postup přípravy:

Jsou neskutečně vábivé a i já jsem jim dnes podlehla. Ano, mám na mysli pop cakes neboli dortík na špejli. Odpoledne se chystáme přát k narozeninám a pětiletý oslavenec bude určitě potěšen. Neměla jsem čas vyloženě péct, tak jsem se rozhodla pro nepečenou variantu pop cakes, nejsou úplně raw, tak na půl cesty, ale hlavní je, že chutnají.

Bohužel nemám food procesor, takže jsem použila obyčejný tyčový mixér. Nejprve jsem si rozmixovala ovesné vločky, pak mandlové plátky a brusinky. Vše nasypala do mísy a přidala povolený kokosový olej, med a skořici. Vše propracovala do hmoty, ze které jsem odebírala kousky a dělala z nich kuličky. Takto hotové jsem dala na 5 minut do lednice a mezitím jsem si ve vodní lázni rozehřála čokoládu. Poté jsem tyčinku od lízátka namočila do čokolády a nasadila na ni kuličku.

Opět jsem dala na cca 10 minut do lednice, aby čokoláda zatuhla a tyčinka držela na kuličce. Poté už jen vyndat z lednice a kuličky namáčet v čokoládě (buď celé, nebo jen polovinu). Pak párkrát s namočeným lízátkem klepnout o mísu, kde jsme jej máčeli, aby čokoláda okapala a posypat zdobením. Doporučuji hotová lízátka zapáchat do zdobící hmoty (nebo kusu polystyrenu) a dát minimálně na půl hodiny do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno