Pažitka
Název:

Pórková polévka s bílou ředkví, kedlubnou, bramborou a kmínem


Pórková polévka s bílou ředkví, kedlubnou, bramborou a kmínem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
menší pórek1 ks
velká bílá ředkev1 ks
velká kedlubna1 ks
brambory1 - 2 ks
mletý kmín dle chuti
sůl dle chuti
voda1,5 l
pórek na ozdobení
Postup přípravy:

Polévky milujeme a nesmí na našem stole chybět.
Jednoduchá polévka, která u nás doma nikdy nezklame, jemná a velmi chutná. Bílou ředkev jsem si zamilovala, má úžasnou nasládlou chuť, kedlubna zrovna tak. Jakmile dělám objednávku zeleniny, tak kulatá bílá ředkev nesmí chybět. Určitě ji vyzkoušejte, hodí se nejen do polévky, ale i omáčky či k přípravě zálivky na zapečenou zeleninu. Je prostě báječná.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme očištěnou pokrájenou bílou ředkev, kedlubnu, krátce prohřejeme a zalijeme vodou. Do připravované polévky přidáme mletý kmín a osolíme. Po 5 minutách vaření přidáme pokrájené brambory. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme dohladka. 
Polévku můžeme ozdobit bylinkami či pokrájeným pórkem.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno