Ingredience: | |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 1/2 - 1 palice |
slunečnicový olej | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
pórek | 2 ks |
brambory | cca 8 - 10 ks |
bílé víno | 200 ml |
zeleninový vývar | 2 l |
rostlinná smetana | 200 ml |
malá cibule | 1 ks |
uzený tempeh | 1 balení |
shoya | potřeby |
Krém výtečné nevšední chuti. Kluci si jí zamilovali... Místo všelijakých houstiček a krutonů zkuste osmahlý tempeh. Je to přeci jen výživnější a zdravější.
Oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na oleji a přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka pórek. Osolíme a opepříme. Chvíli opékáme a podlijeme vínem, ještě chvilku vaříme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Na závěr měkkou zeleninu rozmixujeme a vmícháme do polévky smetanu.
Na oleji osmahneme jednu malou cibuli a na kostičky nakrájený tempeh. Společně s nějakou čerstvou natí nebo klíčky podáváme přímo do talíře. Dochutíme pravou sojovkou.
Podrobné info: