Ingredience: | |
máslo, ghí | 2 lžíce |
velký pórek | 2 ks |
pohanková krupice nebo jiná | 4 lžíce |
horký zeleninový vývar nebo voda | 2 l |
domácí vegeta | 1 lžíce |
dobromysl (oregano) | 1 lžíce |
vejce | 2 ks |
parmazán nebo *kešuparmazán | 5 lžic |
rostlinná smetana | 200 ml |
Poupravená pórková z jednoho italského receptu. Pro dobrou mysl, bezlepková a zahřívací dobrota!
Na tuku orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, zasypeme krupicí a za stálého míchání krátce opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme vegetu a dobromysl, vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Potom polévku odstavíme a vmícháme do ní dobře prošlehanou (ručně) vaječno-parmazánovo-smetanovou směs.
Podrobné info: