Pažitka
Název:

Pórková polévka s krutony


Pórková polévka s krutony


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
středně velký pórek1 ks
zeleninový vývar (nebo bujón) dle potřeby
30% smetana na vaření250 ml
bílý pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Přemýšlíte, co v týdnu ukuchtit rychlého k véče? U nás doma frčí polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí.

Na másle osmahneme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno