Pažitka
Název:

Pórková polévka s mrkví a petrželí s rýžovo tapioka vločkami

(bez lepku, vajec, BKM, vegetariánské)


Pórková polévka s mrkví a petrželí s rýžovo tapioka vločkami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
mrkev2 - 3 ks
petržel1 ks
střední pórek1 ks
sůl dle chuti
kmín dle chuti
rýžové hvězdičky s tapiokou - risolino1 - 2 hrsti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Jak říkal můj děda, polévka grunt, knedlíky špunt. No, tak u nás tomu tak rozhodně je. Bez polévky, to u nás prostě nejde, náš malý je miluje. Dnes jsem měla po Velikonocích ještě poměrně slušný výběr surovin, mrknul na mě z lednice pórek a krásná mrkvička s petrželkou, kterou jsme koupili před svátky, no a chtěla jsem delší dobu vyzkoušet nové zavářkové těstoviny, takže se šlo čarovat a výsledek byl výborný.

Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a hrst pórku, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý pórek a zavářkové těstoviny, povaříme 8-10 minut a je hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno