Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
mrkev | 2 - 3 ks |
petržel | 1 ks |
střední pórek | 1 ks |
sůl | dle chuti |
kmín | dle chuti |
rýžové hvězdičky s tapiokou - risolino | 1 - 2 hrsti |
voda | dle potřeby |
Jak říkal můj děda, polévka grunt, knedlíky špunt. No, tak u nás tomu tak rozhodně je. Bez polévky, to u nás prostě nejde, náš malý je miluje. Dnes jsem měla po Velikonocích ještě poměrně slušný výběr surovin, mrknul na mě z lednice pórek a krásná mrkvička s petrželkou, kterou jsme koupili před svátky, no a chtěla jsem delší dobu vyzkoušet nové zavářkové těstoviny, takže se šlo čarovat a výsledek byl výborný.
Na Ghí orestujeme pokrájenou zeleninu a hrst pórku, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín. Když je zelenina měkká, přidáme zbylý pórek a zavářkové těstoviny, povaříme 8-10 minut a je hotovo.
Podrobné info: