Pažitka
Název:

Portobello plněné quinoi, baby špenátem a rajčaty


Portobello plněné quinoi, baby špenátem a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
velké portobello4 ks
quinoa (tříbarevná)50 g
vejce1 ks
mozzarella125 g
baby špenát60 g
keříková rajčata3 ks
jarní cibulka1 ks
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Houby nemusí být jen v omáčce, nebo smaženici. Zkuste si je naplnit.

Už dlouho u nás doma nebylo jídlo s houbami. To asi proto, že je většina rodin moc nemusí. Tak jsem se rozhodla pro změnu a jedno uvařila. Nechtěla jsem nic těžkého a s ohledem na suroviny, které jsem měla doma, to muselo být něco jednoduchého. Vzniklo tedy jídlo rychlé a moc dobré.

Nejprve si uvaříme quinoi dle návodu na obalu, tj. propláchneme a vaříme ve vroucí vodě (poměr 1: 2,5) cca 15 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím si smícháme nasekané listy baby špenátu, rajčata na kostičky, mozzarellu na kostičky a nasekanou jarní cibulku. Přidáme vejce, lžíci olivového oleje a vychladlou quinoi. Zamícháme a osolíme a opepříme.

Kloboučky portobella si rozložíme na pečící papír a naplníme je směsí quinoi,špenátu, rajčat a mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut. Pokud nám směs zbude, lze ji dát do zapékací misky a zapéci společně.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno