Ingredience: | |
hruška | 2 ks |
bílé víno (aby byly hrušky potopené) | dle potřeby |
černý čaj | 8 sáčků |
cukr krupice | 200 g |
hřebíček | 3 ks |
badyán | 3 ks |
celá kůra skořice | 1 ks |
Můžete si dát, jak čerstvou hrušku nebo si sní v kuchyni chutně zatancovat, volba je na vás. Já volím variantu dvě a myslím, že se vyplatilo.
Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáne je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď s zmrzlinou, nebo šlehačkou.
Podrobné info: