Ingredience na těsto: | |
hladká mouka | 450 g |
polohrubá mouka | 450 g |
cukr krupice | 150 g |
mléko | 150 ml |
Hera | 225 g |
máslo | 225 g |
droždí | 1 ks |
vejce | 5 ks |
citronová kůra | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
Maková náplň: | |
mletý mák | 200 g |
mléko | 100 g |
cukr moučka | 150 g |
povidla | 1 lžíce |
Rum | 1 panák |
Tvarohová náplň: | |
tvaroh měkký | 250 g |
vanilkový cukr | 1 sáček |
cukr krupice | 1 lžíce |
pudingový prášek | 1 ks |
žloutek | 1 ks |
Jablečná náplň: | |
nastrouhaná jablka | 750 g |
skořicový cukr | 1 sáček |
cukr krupice | 1 lžíce |
pudingový sáček | 1 ks |
Povidlová náplň: | |
povidla | 440 g |
rum dle chuti a konzistence | |
Drobenka: | |
hrubá mouka | 200 g |
cukr krupice | 200 g |
máslo | 100 g |
U nás je tento víkend pouť. A tak nesmí chybět Posvícenské (pouťové) koláčky. A tyto jsou bez kynutí! Sice je potřeba kvásek, ale jedná se o tzv. rychlokynuté koláčky, tedy s těstem se pracuje hned, bez žádného čekání. Jsou krásně vláčné, no prostě jako od babičky.