Pažitka
Název:

Povidloň


Povidloň


Ingredience:
Ingredience:
voda4 dcl
olej2 dcl
hladká mouka250 g
sůl1 špetka
vejce6 ks
Náplň:
povidla250 g
tvaroh měkký4 ks
zakysaná smetana2 ks
vanilkový cukr1 ks
cukr moučka80 g
Postup přípravy:

Vždycky jsem se odpalovaného těsta "bála".  Až jsem jednou u sousedky ochutnala tuhle dobrotu a prostě musela ho zkusit. Výsledek stál za to!

V hrnci přivedeme do varu vodu s olejem, přímícháme mouku se solí a asi 2 minuty "odpalujeme" za stálého míchání. Těsto se přestane přichytávat k hrnci. Necháme vychladnout.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Do zchladlého těsta všleháme vejce. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Já si pomáhám rukama namočenýma ve studené vodě.
Pečeme asi 20 minut. Pozor - při pečení neotvíráme troubu-placky by "nevykvetly".
Náplň si připravíme vyšleháním tvarohů, zakysané smetany a cukru.
Rozmíchanými povidly potřeme jeden plát, navrch rozetřeme tvarohovou náplň a přiklopíme druhý plát.
Posypeme moučkovým cukrem.
Pro lepší krájení si můžeme vrchní plát předem nakrájet na čtverce a ty jen pak poskládat na tvarohovou náplň.

Dobré chutnání!

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno