Pažitka
Název:

Pracky s citronovou kůrou


Pracky s citronovou kůrou


Ingredience:
Ingredience:
mleté vlašské ořechy120 g
hladká mouka150 g
moučkový cukr100 g
máslo pokojové teploty100 g
mletá skořice1/2 kžičky
mletý hřebíček1/2 lžičky
kůra z 1/2 většího citronu dle chuti
Postup přípravy:

Moje strašně oblíbený, vláčný pracny s citronovou kůrou! Co jsem živá, vždycky jsem někde ochutnala pracny, co byly tvrdý jak kamen a hořký, páč byly kakaový. A najednou tenhle zázrak, který mě naučila moje kolegyně Kamča. Navíc je to tak rychlý a já myslela, bůhví jaká je s nimi práce.

Suché ingredience smícháme v míse, pak přidáme máslo, vejce a na ploše zpracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici odpočinout alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, těstem naplníme formičky a uprostřed uděláme malinký důlek. Pečeme zhruba 8 minut, vyndáme a necháme je minutku stát. Ještě teplé vyklepneme, jde to krásně samo. Nakonec je můžeme obalit v domácím vanilkovým cukru, já je mám ale nejradši jen tak.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno