Pažitka
Název:

Pracny


Pracny


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka340 g
rostlinný tuk360 g
cukr moučka210 g
mleté ořechy140 g
holandské kakao CARLA Chocolate50 g
citronová kůra dle chuti
mletá skořice dle chuti
mletý hřebíček dle chuti
Postup přípravy:

Dnes vám přináším staročeský receptík na cukroví, které dělávaly naše babičky, prababičky...prostě je u nás od nepaměti. Jsou to pracny, neboli medvědí tlapky. Kouzelné na tomto cukrovíčku je použití kořeníčka, bez něj to prostě není ono.

Zpracované těsto plníme do formiček a pečeme při 180°C do růžova, vlažné obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem (pokud se pracny obalují moc teplé, tak se cukru přilepí moc a pak zvlhne).

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno