Pažitka
Název:

Pravý marocký čaj


Pravý marocký čaj


Ingredience:
Ingredience:
zeleného čaje1 lžíce
máta1 hrst
cukr1/4 hrnku
horká voda4 hrnky
Postup přípravy:

Asi před rokem přivezl můj otec stříbrnou, marockou soupravu na čaj. Mamka ji používala spíš jako dekoraci do obýváku, ale já vždycky toužila ji použít a ve stříbrných konvicích uvařit dobrý, marocký čaj.

K soupravě jsem ale bohužel neměla speciální marocké, čajové skleničky a s děláním čaje jsem čekala dokud si skleničky nekoupím přes internet nebo v nějaké specializované prodejně. Dneska jsem ale na něj dostala takovou chuť, že jsem se vykašlala na skleničky a pustila se do jednoduché přípravy marockého čaje.
Postup je jednoduchý. Jediná zapeklitá věc je asi samotné nalévání čaje do skleniček, protože se čaj nalévá z výšky od půl do jednoho metru.
Po ochutnání jsem ihned poznala, že je to vlastně čaj, který se v čajovnách označuje jako "Tuareg" je sladký a díky spojení máty a zeleného čaje má osvěžující chuť. Pije se převážně vlažný.
Blahodárně působí i na tělo a to antibakteriálními účinky v ústech a celém zažívacím traktu.

K soupravě jsem ale bohužel neměla speciální marocké, čajové skleničky a s děláním čaje jsem čekala dokud si skleničky nekoupím přes internet nebo v nějaké specializované prodejně. Dneska jsem ale na něj dostala takovou chuť, že jsem se vykašlala na skleničky a pustila se do jednoduché přípravy marockého čaje.
Postup je jednoduchý. Jediná zapeklitá věc je asi samotné nalévání čaje do skleniček, protože se čaj nalévá z výšky od půl do jednoho metru.
Po ochutnání jsem ihned poznala, že je to vlastně čaj, který se v čajovnách označuje jako "Tuareg" je sladký a díky spojení máty a zeleného čaje má osvěžující chuť. Pije se převážně vlažný.
Blahodárně působí i na tělo a to antibakteriálními účinky v ústech a celém zažívacím traktu.

Jdeme na to:

Zelený čaj, mátu a cukr dáme do konvice a vše zalijeme uvařenou horkou vodou. Necháme louhovat asi 20 minut. 

V tomto poměru je čaj dost silný a ne každý má rád takto výrazné chutě, proto můžeme přidat víc vody nebo cukru.
Čaj naléváme z výšky. 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno