Pažitka
Název:

Pražená cizrna


Pražená cizrna


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna800 g
uzená paprika2 lžičky
římský kmín1 lžička
sůl1 lžička
olivový olej3 lžíce
Postup přípravy:

Víte, na co se upřímně těším. Na stáří, až budu babičkou.

Na takový ten barevný podzim-zimu života. Nebudu počítat vrásky ani sázky a (inshaAllah) s dědkem budeme vzpomínat, jak jsme se tenkrát v Praze (Le Clan) seznámili a jaká to byla láska jako trám. 

On bude nadávat, že už ani do té mešity nedojde, a když dojde, tak stejně nic neuslyší. Já budu sedět doma u televize a se sousedkami sledovat všechny ty turecké seriály, které budu hrozně prožívat. 

Kolem sebe kupu vnoučat, tvarohový buchty a zuby z porcelánu. 

Jo...a u těch seriálů budu zobat praženou cizrnu! 

Cizrnu smícháme se vším kořením, zalijeme olejem (nešetřit!), pořádně promícháme a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.

Při 200 stupních (horkovzduch) zhruba 40 - 45 minut pražíme, pěkně do křupava.

Během pražení několikrát promícháme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno