Ingredience: | |
houska | 6 ks |
máslo | 1 1/2 pol. lžíce |
rajče | 4 ks |
paprika | 4 ks |
slanina | 180 g |
uzená paprika | 1/2 špetka |
domácí lečo | 1 pol. lžíce |
ementál | 180 g |
sušený medvědí česnek | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
čerstvá bazalka | 1 hrstička |
Rychlá varianta teplé večeře nebo přílohy k večernímu vínku s přáteli. Houstičky pečte, tak dlouho, jak je chcete mít křupavé, však myslím že deset minut je maximum.
Housky rozkrojíme na půlky a orestujeme na másle.
Poté je potřeme domácím kečupem nebo zeleninovou směsí. Já použila domácí lečo.
Pokládáme nakrájená rajčata, papriky, slaninu, koření a nakonec strouhaný ementál.
Dozdobíme nasekanou bazalkou a dáme na pečícím papíře zapéct do trouby na 10 min.
Troubu rozehříváme asi na 200°C, kdo chce, může přidat i vrchní gril.
Jakmile jsou housky zapečené, otvíráme láhev červeného vína a jíme je teplé.