Pažitka
Název:

Přírodní marinované kuřecí řízky


Přírodní marinované kuřecí řízky


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehenní řízky8 ks
sladká chilli omáčka8 lžic
worcesterová omáčka5 lživ
olej6 lžic
mletý zázvor1 lžička
sušený libeček (lze vynechat)1 lžička
Na smažení:
olej3 lžíce
plátek másla3 cm
Postup přípravy:

Když se Vám nechce moc dlouho vystávat u sporáku, naložte si večer maso do marinády a další den udělejte jako minutku.

V nádobě, ve které se budou řízky marinovat, dobře promícháme všechny suroviny na marinádu.

Řízky mírně naklepeme přes potravinovou folii, jeden po druhém obalíme v marinádě a v nádobě hezky natlačíme na sebe. Uzavřeme víkem, nebo zakryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici.

Poté je v pánvi na rozehřátém tuku smažíme 4 minuty z každé strany. Na talíři osolíme podle potřeby.

Vhodná příloha: brambory, nebo čerstvé pečivo.

Takto marinované řízky velice dobře chutnají i v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno